Sådär ja..vihu!


I'm the one who wants to be with you
Deep inside I hope you feel it too
Waited on a line of greens and blues
Just to be the next to be with you

Tjarå!


Nyårsafton 2009!

Heeeeej!

Idag är det den 31 December 2009, v 53.. Alltså sista dagen på det här året.

När jag ser tillbaka på 2009 så tycker jag att det i stort sätt har varit ett skitår. Det beror nog mest på pappas olycka. Den kom så plötsligt o allt blev så annorlunda efter det, han skadade sig så illa.. Allt med det har varit så hemskt o ledsamt.
Men när jag ser det från andra sidan har det varit ett kanon år. Tänk att pappa klarade sig så pass bra, o att det kunde ha slutat så mycket värre. Vi hade sån himla tur. Och nu blir allting bara bättre o bättre.

Sen har det hänt så himla mycket mer bra saker det här året.
Fick en bra sista termin med 9B, kom in på frisörlinjen på Polhemskolan, fick en massa nya vänner, fyllde 16 bast o hade party med världens bästa Ida, storebror tog studenten, jag o Ida åkte till norrland, hela hösten med HVF1 har varit så himla bra o spännande.. en massa bra saker har i stort sätt hänt o jag skulle egentligen kunna rabbla upp en massa fler saker.

Nu har jag inte tid med mer skrivande om det gångna året. In med 2010 nu istället! Som jag tror kommer bli ett världsbra år, mycketmycketmycket bättre än 2009.



Kvällen, eller hela dagen är planerad in i minsta detalj.. nästa iallafall.
Klockan 12 ska jag, Denise, Bea, barbieken o förmodligen storebror, Frida, Pontus o hans brud åka pulka på Åkermanskulle. VIHU!
Därefter ska jag hem o duscha o mecka lite inför kvällen. Sen kommer Bea hit o äter nyårsmiddag med oss.
Efter det mina vänner, då ska vi laddaladdaladda, för ikväll då blir det PARTY för hela slanten!

Nu ska jag snart dra på mig björnfittan o åka pulka som aldrig förr,

Hejdå, vi hörs senare!


Nu sticker vi! Åähå FLYGPLAAN..

Tjena bloggen!

Idag har jag än så länge gjort en massa saker!
Först vaknade jag åt frukost o gjorde lunch till lillesyster o hennes kompis. Sen kom barbieken hit o hämtade mig, så åkte vi o hämtade Bea i stan. Därefter fortsatte färden ut mot köpis för att shoppa ett svart flätat hårband som jag ska ha imorgon. (en cheezeburgare blev det också såklart)
Därefter åkte vi vidare till ÖB för att köpa tutor, serpentiner o pris till den som vinner Yatzysmästerskapen som vi ska ha innan partyt slår igång i möra. Haha..
Sedan åkte jag o Bea hem till mig o åt firredirresnirre (Bea säger: Fyfaaan, världens godaste FISK!). Efter det stack vi vidare ut på köpis IGEN för att köpa partyhäättäär o lite annat heheheh;)

Nu sitter vi i mitt rum o snart kommer barbieken o hämtar oss. Då ska vi vidare o kolla på fyrverkerier, VIHU! AMAZING HORSE!
Så nu måste vi göra oss färdiga.

Adjö, hööörs!
..ett jäkla bilåkande..

Priset finns bakom partyhatten, vad kan det vara ? :)
Kostade endas EN SPÄNN, men är något riktigt fint ändå!


Nagelmålning på Ida

Såhär blev Idas naglar..
Lite slarviga med tanke på att vi fick skynda oss lite för att Ida skulle hinna upp till bussen. Ajja, de blev fräna iallafall!


FÖRE


EFTER


De blev två vita ränder över alla naglar med en tjock silvrig rand emellan. Och underlack o överlack såklart.

Nu ska jag kila o färga mammas hår,
Vi hörs sen pullor!


Yesterday, all my trouble blabla..

Tjenis bloggis voggis soggis loggis!

Jag känner att gårdagen var en väldigt dålig uppdateringsdag...
Det berodde på att jag gjorde saker ungefär hela tiden.
Ida kom hit o vi åkte direkt i till stan o solade. På vägen hem orkade vi inte hoppa av bussen så vi fortsatte ut till köpis o köpte två påsar chirre. Tjockt värre!
Sen på kvällen när vi kom hem gick vi upp till Hagaström o träffade lite pojkar. Vi kollade på The Groudge 3, vilket kände ganska onödigt eftersom jag varken sett första eller andra..
Vi kom hem o la oss kl 03.00 ungefär.. shit, snacka om att vi börjar vända på dygnet nu.
Vi vaknade liksom halv ett.. INTE BRA!

Nu sitter vi uppe i mitt rum o jag har precis duschat. Ska snart kila ner o äta frukost/lunch, BRUNCH!
Sen efter det ska jag fixa Idas naglar, vihu! O sen ska hon till Åshammar, rätt ut i skoga!
O då ska jag färga mammas hår.

Nu kurrare i magen,
Tjarå barå larå karå snarå!


babybaby!


I want to break freeeee

Amen hallå där!

Idag sov jag visst bort halva dagen.. det gjorde ju inte så mycket egentligen, bara det att veta att det blir mörkt ute två timmar efter jag vaknar gör ont. Haha, nu vill jag bara ha nyårsafton o sen får det ta o bli sommar o ljust ute!
Tänk.. nu kan man nästa ligga o sola ute på sommarn, till skillnad till nu när det är mörkt ute.
Men det gick fort från sommarn till vintern så det står väl inte på så är det sommar o sol igen. VIHUVIHU!

Jag har iallafall hunnit med att städa hela övervåningen åt mammsen sen jag vaknade oså har mina kusiner varit på besök. Jätte kul att träffa de, hela familjen är så snälla o gulliga.
Om tjugo min kommer världens bästa Ida hit o då sticker vi o solar. Imorgon åker ju Jullan till Thailand i två veckor den lyckosten så nu får jag ju bara inte hamna efter med brännan! haha.. vilket blir omöjligt.
Ida ska sova här också, men ikväll vet jag inte riktigt vad vi ska göra. Inget är bestämt än.

Nu är det mat här i huset så nu måste jag kila!

Tjenis!

jag vill ha lååångt hår!


Och här har vi det!

Ja, här har vi det som jag köpte idag:



nagellack o läppsyl!


pälshalsduken som katten gillade minst lika mycket som mig!


Och tillsist, ett par svarta leggings med dragkedja.
Som jag iofs redan har ett par men de är så stora. Mina leggings har en tendens till att bli för stora nere vid fötterna o därför köpte jag dehär. De har nämnligen en mudd där nere, o satt perfekt gjorde de!


VIHU! Ännu lite nya prylar.

Hejsanhoppsan bloggen min!

Idag har jag varit på stan med Matte o Frida i stort sätt hela dagen. Åkte dit för att se om det fanns något att fynda men kom självklart hem med några saker o endast en av de köpt på rean. Typiskt.. menmen, jag är nöjd med det jag köpte iallafall.
Ett par leggings, tre nagellack, två läppsyl o en pälshalsduk.
Storebror bjöd också på fika där, det var gulligt av han. Tack bror min!

Nu sitter jag på golvet i badrummet med lilla datorn o skriver. Anledningen till  det är att golvet är så varmt o skönt här inne, heheh..
Snart ska jag gå ner o göra en fruktsallad som efterrätt efter den goda maten. Mammas gräddiga potatisgratäng, kött o två olila såser med ett stort glas cocacola. MUMS!

Ikväll vet jag inte riktigt än vad jag ska göra.. det beror på hur slapp jag är. I natt gick jag o la mig halv 3 fast jag hade bestämt att jag inte skulle vara vaken så länge. Det berodde på att jag var uppe hos barbieken o mickemouse så länge, hehe, jag somnade i soffan där. O självklart har de två kladdat helosansalva i ansiktet på mig när jag vaknade..
Det finns bara en sak att göra åt det, ge igen med HÄMD!

Bilder på sakerna jag köpte kan jag slänga upp sen. Vi hörs,
HEJDÅ!

 


Lördagskväll.

Jaa, då var jag hemma igen.
Ridningen gick bra, väldigt ovant bara. Både för att det var längesen jag red o för att det är ovant med storhästar.. Men det gick bra iallafall, härligt var det att sitta upp igen!
Tack Sandra o Katrin!

Nu sitter jag hemma nystretchad o har kollat på flera avsnitt av Anna Ankas jul. Haha, vad kul det är!
Kom nyss på mig själv som något av en datornörd?! Jag sitter nämnligen i soffan på rummet mitt med två datorer framför mig! heheh..
Den svarta laptopen o min egna lilla "bloggdator" som jag fick i julklapp av mamma o pappa.
Men,men vad gör det? Jag är ju lite av en nörd..

Ikväll ska jag förmodligen kila upp till barbieken o hans vänner en sväng. Men jag ska inte vara borta så länge, favoritfrida o jag ska ju ner på stan o sola o shoppa lite imorgon.
Vi hörs!


Jag har fyndat!

De här fina fyndade jag idag!


VIHU!

Show me heaven, please

Tjena!

Idag vaknade jag av värsta mardrömmen! Det var nån utklädd gubbe som sprang runt i vårat hus o jagade mig. O jag gömde mig i skorstenen så kom han o började dra ner mig i mina fötter! HAHA, jag tyckte det var jätte läskigt faktiskt.
Efter att jag lugnat ner mig satt jag mig i min störtsköna nya morgonrock o ringde storebror o Frida.

morgonrocken o malin  är väldigt goda vänner!

Därefter fixade jag lite grann här hemma innan storebror o Frida kom o hämtade mig. Sedan bar de av ut på köpis med förhoppning om att  fynda något. O gissa vad? Det gjorde jag också! Ett par skor, som jag blev kär i...sorgligt..
Vi stannade inte på köpis så länge, matte o frida köpte en spegel o lite andra prylar på IKEA där vi även åt innan vi åkte hem.

Nu sitter jag o väntar på att Katrin ska komma hit o sen ska vi åka till stallet där Sandras häst står. För jag ska nämnligen RIDA idag, VIHU!
Det var ganska länge sedan jag red sist, så imorgon kommer jag förmodligen vakna med enorm träningsvärk. hehe, jag ska nog stretcha efter. Det är nog en bra idé!

Hejdå mina vänner!


Gårdagen var underbar!

Hejsan världens allraste bästa blogg!

Jag tänkte berätta lite hur JULAFTON var. Helt jätte bra!
Snö ute, träffade en massa släktingar, umgicks med familjen hela dagen, mumsig mat och massa julklappar!.. det kan väl inte bli bättre egentligen?

Jag, mamma, pappa, Moa, Matte o Frida började dagen med att åka till mormor o morfar för att äta julgröt, skinkmacka o en massa annan julig frukost. Det är en tradition att vi åker till de på morgonen. Där träffade vi jätte många av släktingarna på mammas sida o hade det trevligt med de ett tag.
Sen åkte vi vidare till farmor o farfar där vi fikade o hälsade på släktingar från pappas sida. Även det är tradition, något vi gör varje julafton.
Vi hämtade också en massa julklappar hos mormor,morfar, farmor o farfar som vi tog med oss hem.
Väl hemma gjorde vi iordning maten lite o tände ljus o grejer. Myste till det lite helt enkelt.
Därefter var det Kalleanka o hans vänner som stod på schemat. Hur pysit är det inte att mysa ner i soffan o kolla på det egentligen? Det skulle aldrig stå på frågan att missa det en jul!
Efter det åt vi mat tills vi sprack allesammans o sen började den jobbiga väntan på JULTOMTEN.
Då efter att lillsyster hade hunnit frågat 347 000 000 ggr när tomten skulle komma, knackade det på dörren. Tomteeeen!
Så delade han ut alla julklappar till oss o gick igen. Därefter knackade det på dörren än en gång o gissa vem det var? Jo, TOMTEN igen. Han sa att han hade glömt ett paket o kom in med en stor bur i huset.
Moa gick fram till buren o såg en råttbebis kolla fram, sen tjöt hon till o man såg nästan tårarna i ögonen.
Hon har nämnligen önskat sig en råtta hur länge som helst o fick äntligen en.
Så nu måste jag tyvärr flytta...hehe
Pä kvällen hade vi massor att göra med de olika julklapparna o ännu mer mat!

Det var en kort sammanfattning våran jul.
Hoppas eran julafton också var bra!

Gissa någon som blev överlycklig?



Föresten så tog mina fria sms slut idag, idag som jag känner att jag verkligen behöver de!
Nu ska jag ringa Jullan som smsade förr idag.
CIAO!


Nu är det jul i huset!

Hejsan alla julfirare!

Jag ville bara slinka in en snabbis och hälsa alla en GOD JUL!
Hoppas ni får en underbar dag med familj, släkt o vänner!

Här hemma håller de på o förbereder maten som vi ska äta efter Kalle. Vi har vart hos mormor o morfar och farmor o farfar på förmiddagen och träffat en massa släktingar.
Kul o träffa alla!
Nu måste jag kila ut o tända maschallerna(?) hehe, innan Kalle o allt på tv börjar.

Ha en underbar julafton nu så hörs vi senare!



Gröt hos mormor på morgonen, MUMS!


GOD JUL VÄRLDEN!



Nagelfixning!

Tjenis!
Såhär blev mammas o mina naglar:



Även fast mamma tyckte att hennes naglar var korta o dåliga försökte vi "piffa" till de lite grann. Först la jag ett tunt lager med ljustrosa nagellack på hela nageln, sen ett brunt skimmrande lack som ett sträck åt sidan på varje nagel. Sedan satt jag en blomma/stjärna (vad det nu är, hhehe) på mitten ungefär och avslutade med ett lager överlack.



Mina naglar fick nöja sig med en fransk manikyr och två fyrkantiga silverpärlor på vardera ringfinger. Haha, jag skulle gjort något finare om jag kunde. Men jag är så värdelös på att måla mina egna naglar så det är pinsamt. hehe, jag kommer säkert bli bättre på det nåndag får vi hoppas...

Nu önskar jag allesammans en trevlig o mysig uppesittarkväll!

Vi hörs!


Dagen före dopparedagen!

YES!
Då var det städat, det luktar köttbullar i hela huset, jag är nyduschad(hade silverschampo i längelänge), har nyrakade ben, en massa julklappar ligger under granen, hihihi!

Den här dagen gillar jag så himla mycket! Dagen före JULAFTON! Det är ju urmysigt. Ikväll ska vi kanske gå över till grannarna och dricka lite glögg åså. Sen ännu senare har vi bunkrat upp med en massa chirre, dipp, och julmust. Så då blir det mys i soffan.

Jag målade nyss naglarna på lillsyster, så att de skulle vara fina till hennes blå och randiga klänning som hon ska ha på sig imorgon. Nu ska jag måla mina egna naglar och sedan skulle jag förmodligen också måla mammas med.
Vi hörs senare!

Såhär blev Moas naglar. Blå/vit randiga med en liten blomma på vardera ringfinger.


Så var de sista julklapparna inslagna.

YES, nu har jag slagit in de allra sista julklapparna.VIHU! Däribland en till Ida som hon ska få imorgon. Vi ska träffas en stund på köpis på dagen. Skönt att jag får träffa henne innan julafton!
Var upp till Ken en sväng nu på kvällskvisten också o spelade rally såklart. mohahah! 
Sitter iallafall vid TVn nu o kollar på Surviving Christmas, en romantisk komedi på 5an. Det har blivit mycket soffsittande nu på sistonde, hehe.. men det gör inget. Det ska ändras efter jul!

Nu gäller det bara att ladda allesammans, för snart är det JULAFTON!




Tackar Jullan!!!

Hallo där!

Då var det JULLOV! Efter en juluppvisning och godjulhälsningar till allesammans åkte jag o Jullan ner på stan. Åt lunch på donken. Sen kom Freddan ner med o dom lurvarna skulle gå på bio. Så jag åkte hem och sitter nu på golvet i mitt rum och tänker som första dagen på alla lov: jaha, o nu då ? Egentligen har jag en massa att göra o som jag vill göra...

Jag ska iallafall ta itu med den sista julstädningen i rummet o sen får jag väl ta o hitta på något.
Idag fick jag iallafall en julklapp av Jullan. En massa nagelprylar. VIHUVIHUVIHU!
Värsta kul, tacktacktack pullan!

Imorgon efter ett varmt o skönt bad blir det nagelfixning såklart!


Nu vänder det, nu blir det ljusare igen.

But helloo!

Har jag precis slagit in Jullans julklapp och tagit mig en varm choklad. Ligger i soffan under min sköna vita filt o kollar på tv med mamma o pappa. Värsta myyyysigt!
Nu ska vi kolla på den första Rambofilmen "First blod" som är på 4an nu. Sen är det sova som gäller inför sista skoldagen. Sköntsköntskönt!
I o för sig går vi bara i en timme imorgon, 10.00-11.00. Och sedan är det njutning av det efterlängtade jullovet som gäller!


värsta bra!



Julklädsel 2009!

Det här blir förmodligen min julaftons klädsel i år!



Det syns inte så bra vad det är men:
Tunika med paljetter, svarta tights, beige kavaj och pumpsen som jag köpte för ett tag sen.




All that she want is another baby

Hejsan!

Just nu sitter jag o väntar på maten. Korv o stuvade mackaroner, MUMS!
Efter käket ska jag följa med familjen till köpis en sväng. Funderar på att köpa en mmmarabou eller något annat gott att smaska på till kvällen.

Idag har jag iallafall haft den onödigaste skoldagen genom tiderna. Började 12.35 då vi hade datorkunskap och inte gjorde nånting alls. satt och glodde på skärmen och fick veta betyg på excelprovet, VG+ blev det.
Efter datorkunskapen var det rast i ungefär en timme innan sista lektionen som var engelska. Under rasten färgade jag Jullans ögonfransar, det var det roligaste med dagen!
På engelskan skulle vi redovisa om hur olika länder firade jul o lösa ett korsord. Sen fick vi gå.
Jag känner att det var en riktigt nödvändig dag!

Föresten så har jag börja tänkt på om jag verkligen ska vara blond? Det är ju inte precis nån fin hårfärg jag  har nu. Jag skulle vilja beskriva det som: blått, gult och grått :)UÄCK!
Så jag fårse, ska tänka lite på vad det är jag verkligen skulle vilja ha för färg? Brunt kanske?
jaja, nu är det mat!
Vi hör sen pullor,
Hejsvejs!

såhär kanske?


Fjärde advent!

Idag är det den 20 December 2009, alltså fjärde advent! helt otroligt.. jag tycker att det alldeles nyss var augusti och skolstart.
Om fyra små dagar är det JULAFTON också, VIHU! Jag läängtar..

Om en liten stund kommer Denise hit. Då ska vi förmodligen hämta hem fyrhjulingen o sticka upp på skogen. VIHU! Det är ju hur kul som helst nu näre har kommit snö o grejer !
Och sen ska vi väl in o kolla på film o mysa i värmen, eller något liknande.
Nu ska jag iallafall upp och sätta på mig nå varmare kläder.

Nu brinner alla ljusen, alltså är det snart juuuul..


Japp, det är allt gott det.


mums, mums, mums, mums!
Hoppas ni blev sunga på Japp nu, mihihiih !


En dag i Gävle.

Tja!

Just nu sitter jag i soffan och kollar på Pirates of the Caribbean: Död mans kista. Gud va himla länge sen det va jag såg dom filmerna. Vi har alla tre hemma så man skulle kanske sätta sig o kolla på alla tre nån dag?
För en liten stund sedan var jag uppe hos Ken o kollade på Robinson och spelade rallyspel, värsta kul!

Idag har jag varit på stan hela dagen lång. Jag åkte dit vid 12 tiden och då var det storebror som skjussade dit mig! Allsindar, första gången jag åkte med han i hela mitt liv. FRÄNT!
På stan träffade jag rebecca, hennes pappa, farmor och kusin. Vi gick och fikade och kollade därefter runt lite. Jag köpte julklappar till Ida o Jullan, hoppas dom kommer bli glada!
Vid tre gick rebecca hem och Ida kom ner på stan. Hon och jag skulle nämnligen på CIRCUS! En julföreställning som circuseleverna på Vasaskolan hade. Dom var jätte duktiga allihopa. Jag skulle också vilja vara sådär viiiiig! Kunna böja ryggen hur som helst, gå ner i splitt, spagat och en massa annat...
Efter föreställningen gick vi o köpte choklad och jag har en Japp kvar som inte är påbörjad än..MUMS!
Sen tog vi bussen hem, jag till mig och hon till sig.
Det var så himla roligt att träffa Ida iallafall, vi träffas så sällan nu. Men det ska det bli ändring på!

Nu ska jag se slutet på filmen,
Tjarå!



GRATTIS STOREBROR!

Idag är det nämnligen så att min bror har tagit körkort!
Första teoriprovet och första uppkörningen, KLOCKRENT!
Grattis hundra gånger världens bästa Mattias!

Det är allt min storebror det.


Idag var det inte alls så kallt..

18, 3 MINUSGRADER!...

... och jag ska kila upp till bussen i kylan!
Men nu är det fredag iallafall, VIHU!


Fy sjutton vad jag är bra! jag kan nog allt när jag tänker efter..

Tjena!

Ni ska bara veta vad jag är glad nu! För nu är hela portfolion FÄRDIGSKRIVEN!
IIIIH! Vad glad jag blir. Och imorgon ska den lämnas in, fjhu! Då slipper jag se den på hela lovet.

Så det är alltså det jag har suttit med hela eftermiddagen från det att jag kom hem från skolan till 19.00 ungefär. Nu ska jag sätta mig o mysa med mammsen i soffan och fira med lite lörpa!
Imorgon är det fredag också vilket betyder att jag slutar tiiidigt, helghelghelg och pappa kommer hem!! Fredagsmyyyys!

Jag är så himla glad. Allt går så bra och inget krånglar, är det inte underbart?. Snart är det lov, julafton, nyårsafton, huset ska byggas om och det går snart mot sommartider igen!
hihihihi jag är GLAD!

Hoppas ni också är GLADA! Det är väl bra onödigt att gå runt o vara depp hela tiden ..

Tjarå!



Happy face!

Tjenare!

Sitter hemma nere i Mattes rum vid datorn och pluggar. Igår fick jag reda på att portfolion skulle vara inlämnad på fredag och jag hade 12 saker kvar att skriva om!! Men effektiv som jag var satt jag hela kvällen igår och så har jag skrivit lite nu med. Så nu var det bara tre kvar, VIHU!

Under tiden jag satt här och skrev mitt älskade arbete ringde pappsen och berättade något världsbra. De hade ringt från kommunen nu och sagt att vi skulle få bygga om huset efter ritningarna!! VIHUVIHUVIHU! Alltså börjar de nog bygga efter jul och sen får pappsen KOMMA HEM!! VIHUVIHUVIHU!
Jag är så glad, glad, glad!

Nu ska jag och mitt glada humör gå upp på rummet, byta om, äta nånting och ringa mammsen efter skjuts. Sen är det plugget som gäller i några timmar!

Adjö mina vänner!

skåååål, för husombyggning!


skolaskolaskola..

Hessan svessan!

Sitter i plugget med Denise som sitter o sjunger att hon vill ha ägg!? sån e hon.
Första lektionen var matte då vi inte hade någon lärare, så då blev det inte så mycket gjort där. Sen hade vi idrott o då skulle jag gå på nån såndär undersökning hos skolsköterskan, det gick asbra!
Nu har vi precis ätit lunch och väntar på att sista lektionen ska börja. Frisör äre då o då ska vi fiiiika järnet! VIHU!

Vi hörs sen,
Hejdå!


baaadtime!

Hejsan världens bästa blogg,

Idag vaknade jag precis som alla andra säkert till att det var kritvitt ute. Snö överallt, VIHU!
Upp till bussen fick jag pulsa också, för där var det ingen som hade plogat eller. Men jag ska inte klaga, det är ju SNÖ!
Började halv nio och slutade halv fem iallafall. Efter skolan åkte jag ner på stan och träffade mamma o lillsyster. Vi gick runt där en stund o fick med oss lite julklappar hem. miihihihi...
Sen åkte vi hem, åt mat och jag städade rummet.

Det är lite svårt att hinna med bloggen nu innan jul och nästsista veckan i skolan. Men jag gör så gott jag kan ska ni veta! Försöker hinna med att plugga, blogga o fixa till julen om dagarna. Det kommer iallafall minst ett inlägg om dagen lovar jag!

Nu ska jag skära upp några apelsiner o hälla upp ett glas apelsinjuice (det är bra med mycket c-vitamin!hehe). Efter det ska jag ta med mig det upp o glida ner i ett hett bad o myyysa!

Vi hörs imorgon,
Tjarå!


Heeej mitt vinterland!

Hejsanhoppsan !

Det verkligen kräksnöar ute nu, det bara väller ner stora vita snöflingor från himlen. Är det inte underbart? Det tycker jag iallafall. Jag får mer julkänsla och allt blir mycket mysigare när det snöar och är alldeles vitt ute.

Idag har jag varit och kollat på lillsysters Lucia på hennes skola. Det är så himla gulligt när alla små barn står och sjunger på trappan upp till skolhuset. Mamma, pappa, farmor, Moa och jag var det som va där.
Vi tog lite lotter och fikade lite. Sen gick jag, pappa och farmor hem till farmors och farfars hus och värmde oss. Det blev så himla kallt.. Efter en stund inne i värmen kom mamma o Moa också. Vi åt och fikade med farmor, farfar och Christian innan pappa skulle tillbaka till Sandviken. Då åkte jag, mamma och Moa hem också.

När vi kom hem slog jag in några av julklapparna. Jag hann inte riktigt med att slå in allihopa så det får jag göra i veckan någon dag när jag har tid.
Nu ska jag iallafall renskriva en novellanalys som ska vara inlämnad imorgon. vihu!

Hoppas att det fortsätter snöa hela natten, o nästa dag o nästa dag o nästa ända till JULAFTON. Eller iallafall att det ligger lite snö på marken till jul. Det hade ju varit så mysigt!

Vi hörs puddingar,
Tjarå!


Måndag morgon.

Godmorgon ni nyvakna!

Själv gick jag upp 06.50 och kollade på julkalendern med Moa!
Nu ska jag alldeles snart upp till bussen o åka till plugget. Börjar 09.20 och slutar 15.15 idag.
När jag kommer hem funderar jag på att slå in alla julklapparna. Jag hinner nog det efter skolan innan jag ska o kolla på lillsysters Lucia..

Hoppas ni får en bra måndag allesammans,
Vi hörs sen!


Wallander Hämnden

Godkväll!

Tänkte bara slänga upp en liten kommentar om Wallander filmen.
Den var grym, sjukt spännande.
Bäst hittills!
Alla måste se den om ni inte redan har gjort det.

Nu ska jag och mammsen krypa ner i sängen och sova.
Imorgon har jag sovmorgon och börjar 09.20 istället för 08.30, störskönt!

Hoppas ni har haft en bra tredje advent,
Godnatt världen!

Kurt är bäst!



Tredje advent!


Nu brinner det tredje ljuset! Snart är det JULAFTON!
Lillsyster är enormt laddad inför morgondagens Luciauppvisning på skolan.


Luciadagen!

Hejsan bloggen!

Idag är det den 13 december, Luciadagen! Därför slänger jag upp lite bilder från våran Lucia.
Grattis alla som heter Lucia, (däribland Johannas lilla häst) på eran dag!

Min dag har bestått till den större delen av novellskrivande. Vi skulle ha skrivit en novell att lämna in på tisdag på svenskan och jag hade inte ens börjat på min. Så när jag vaknade bestämde jag mig för att göra klart den och efter några timmar var den färdigskriven, SKÖNT! Jag skrev om pappsens olycka och jag tror att den blev ganska så bra. Vi får se vad svenskalärare Malin säger.
Mamma, jag och Moa åkte till pappa i Sandviken på eftermiddagen och fikade. Vi behövde ju träffas på tredje advent för guds skull!
När vi var på väg hem lovade jag lillsyster att hon skulle få en slinga med silverschampo idag när hon duschade. Så nu sitter hon i soffan och väntar på att håret ska torka så hon kan få se resultatet.
För en liten stund sedan kollade jag självklart på julkalender, späääännande!

Ikväll ska jag och mamma kolla på den nya Wallanderfilmen Hämnden. Den visas på canal+ FIRST tror jag att det var, kl 21.00 om ni skulle vilja se den!
Nu ska jag tända det tredje ljuset och slänga mig in i duschen!

Vi hörs,
Hejdå!









Det snöar i Backaby idag.

Hej!

Idag är det den 12 december, alltså lika långt kvar till JULAFTON som det gått från 1 december!.. snart så kommer tomteeen till oss..

Jag sitter och väntar på att kl ska bli tio i nu iallafall. Då ska jag kila upp till bussen som Bea tar från stan o vi ska ut på köpis. Där ska jag köpa nå lampor till mamma o pappa, lite smycken o grejer till jul o nyår och HÅRFÄRG.
Äntligen ska jag få fräschare hår. usch, jag har inte gjort något med det sen i somras.. förutom att jag klippte mig i september eller oktober.
Så idag ska Bea slinga mitt hår ljusare och jag ska börja duscha håret med ett silverschampo som jag fick av pappsen igår.
Så vi får se hur det blir nu, hoppas jag får se normal ut för en gångs skull!

Nu måste jag gå o sätta på mig skorna som tar en kvart ungefär.. knyt skor.. jag skulle haft kardborrband på dom istället.

Vi hörs sen,
Tjarå!

När jag vaknade idag låg det såhär mycket snö ute, hoppas det kommer meeer!


Idag har vi allt haft luuucia!

Hejsan!
Sitter i plugget med min älskade klass nu, har sista lektionen som är datorkunskap.
Imorse gick jag o Jullan upp jättejätte tidigt o åkte till skolan för att ha lucia. Självklart ska ni få se bilder från de sen! Det va jätte ruulit iallafall.
Sen fikade vi o hade matte, de var slappt.. vi kom dit, pratade lite o om vi sjöng halleluhja(eller hure stavas) fick vi sluta. Så det gjorde vi såklart. mhiihih
O micke våran datorlärare har lovat att vi ska få sluta tidigare också, VIHU!

Efter plugget ska jag ner på stan med storebror o pappa!! Det ska bli så himla kul att handla med pappsen igen. Det var länge sen senast.. men idag ska vi köpa julklappar.
Sen ska jag hem, äta o senare kila ner till grannarna för att sitta barnvakt åt sötnosarna.

Slänger upp lite bilder senare,
Vi hörs!


hahhahaha

Hejsan allesammans!

Jag sitter just nu i skolan med Jullan o väntar på att luciaträningen ska börja.
Och nyss hände något helt sjukt roliigt!

Jag o Jullan gick in på bilden o satt oss vid en varsin dator och väntade på att dom laddade. Efter en stund kom det upp ett såntdär popupp-fönster på min skärm. Jullan ba: Men mallan, du ska trycka CHANNEL på den där rutan. hahah, oja ba; va? CANCEL menar du väl ?
HAHAHA
O det allra roligaste kom efter en stund: Men du malin.. jag har alltid sagt CHANNEL..
hahaha, ja dööör.. de går inte att sluta skratta!

Nu ska vi kila iväg på genrep,
Hejrå!


chokladkalender, det är inte alla som har det e..

Hallå där ute!

Idag har jag haft en massa saker att göra.
Efter skolan som slutade 15.00 åkte jag direkt hem till lillsyster. Städade rummet och gjorde därefter mat till oss. Det blev Mallans egna stekta korv och potatis! underbart gott! heh
Sen var det ridning för Moa och jag följde med henne dit och hjälpte till. Hon red ute o jag satt o hacka tänder på sidan om i en timme.
Just nu håller ögonen på o stängs igen hela tiden, kan det bero på att jag är hur trött som helst kanske ? jaa..

Imorgon blire det en bra dag. Först plugget där vi slutar 16.20, sen ska jag med Jullan till storstadN Hofors!
Där ska vi gå på julmarknad, fika och hämta tomtekläderna som vi ska ha till lucia på fredag. Jullan skickade en bild på kläderna och de var hur fina som helst! Ni får se imorgon om ni slutar tjata så hemskt!..
Efter Hofors ska vi hem till mig och sooova för att dagen därpå är det tidigt upp som gäller till luuuucian.
O föresten så hoppas jag att ni har koll på att det är en STOR dag imorgon... Det är ju Malindagen!

Idag fick jag föresten en chokladkalender av mamma! även fast det har gått 9 dagar redan.. men vad gör det? mer choklad idag! muumms!

Vi hörs imöra puddingar,
Tjarå!
 
katten o jag, vi är goda vänner..


When I'm gone, you'll need love.

Hejsan mina vänner!

Nu har jag suttit och pluggat som en dåre hela eftermiddagen och kvällen.. det är därför jag inte skrivit något här sen i morse. Jag har gjort färdigt flera stycken portfolioarbeten, det kännst störtsköönt!
Det är ungefär det jag har hunnit gjort idag. Vart i skolan och pluggat, underbart!
Och det allra bästa är att jag har mer en dubbelt så mycket att skriva innan lovet..
Jajja, de är bara att plugga järnet så är det snart över..
Nu ska jag iallafall äta något och plugga matte som ska lämnas in imorgon.
Men när det är färdigt, då ni, då ska jag krypa ner i min mjuka o så himla sköna säng och sova!

Vi hörs,
Godnatt världen!

mmmuuuums , jag är huuuuuuungrig !


godmorgon världen.

Nyvaken o prillig är jag... hihihi
Jag blev så himla glad imorse när jag vaknade och kom på att jag inte behövde gå på första lektionen. VIHU! Börjar kl 09.50. Så jag har legat o dragit mig o myyst bara sen jag vaknade.
Idag har vi frisör hela dagen, alltså kommer jag få ännu mer arbeten att skriva om till portfolion.. Det känns såhääääär väldigt tungt.
Men snart är det lov och då ni ska jag NJUUUTA!

Nu måste jag kila iväg, byta om o käka frulle.
Ha en bra dag! vi hörs senare


Utpuuuumpad!

Tjenare bloggen min!
Idag har det varit en störtskön dag i skolan. Vi fick först en massa god frukost på morgonen, sen satt vi o lyssnade på när kuratorn pratade om självkänsla o självförtroende osv. Sen fick vi gå ner till SATS o gymma resten av dagen. Det var kanske hur kul som helst! Där ska jag o Denise börja gymma efter nyår. Då jäklar!
När vi tränat färdigt mötte jag storebror vid omklädningsrummen, han o Farbod skulle dit o gymma dom med.
Tog bussen hem och slängde mig in i duschen alldeles för en liten stund sen, så nu sitter jag här fräsch, utpumpad o GLAD!

Snart ska jag kila iväg o göra iordning mat till mig o lillsyster eftersom att det bara är vi hemma. Efter maten ska jag plugga lite svenska arbeten och kolla på julkalendern med lillskiten såklart!
Vi hörs, pusselipuss!


Mumumuuums!

Tänkte bara slinka in såhär på kvällskvisten o säga att min mamma är så himla gullig.
Hon följde med pappsen till Sandviken kl 21.00, så på hemvägen ringde hon; malin, är du lite hungrig?
Och det var ju jag såklart,hheehe, så hon svängde förbi donken o köpte med sig lite mat. Så nu har vi precis tryckt i oss lite mat o myyst i soffan.
Imorgon är det inga vanliga lektioner i skolan heller för det är hälsodag, så då ska vi göra något annat.. sköntskönt!
Nu ska jag krypa ner i sängen,
Godnatt allesammans, hoppas ni har haft en bra andra advent

mammsen och ett hjärta, sicken perfekt bild!


Julbak i huset, mysit värre!







Nu tycker jag att det är dags för provsmakning på allt, o sen ska jag titta på julkalendern som jag missade i morse.
Vi hörs, Hejdå!


Andra advent

Hejsansvejsan!

Idag är det söndag den 6 december 2009, alltså andra advent och dagen har varit underbar.
Mamma, pappa, Moa, Matte, Frida och jag har bakat en massa inför jul. Lussebullar, pepparkakor och knäck i mängder.
Vi har haft riktig julstämning här hemma med glögg och julmusik. Allt har varit så himla mysigt, jag ÄLSKAR allt inför julen!

nu brinner det andra ljuset, jag älskar dig storebror!


Bring you up when you're feelin' down

Hej bloggen!

Idag har jag varit o julklappshandlat med Jullan på köpis. Vi käkade på donken o fikade på Wayne's(ellernått), mysit värre. Efter några timmar där hade jag fått ihop till en hel del kassar med prylar, asbra!
Skulle vilja berätta vad jag köpt nu.. men det går ju förståss inte.
Iallafall så när jag skulle ta bussen hem därifrån hamnade jag självklart på TOMTEBUSSEN. Alltså alla passagerare åker gratis, man får pepparkakor o reflexer och det är den RIKTIGA JULTOMTEN som kör. Jag lovar, han hade faktiskt riktigt skägg!
Sen som den tur jag hade hämtade min snälla farbror Örjan mig vid bussen o vi åkte hem till oss. Hemma hade vi besök av en annan familj där mamman skadat sig lika som pappsen min. Pappa o hon har blivit riktigt bra vänner under tiden på de olika sjukhusen vilket skapat en stark vänskap mellan de. Kul o träffa dom!
Sen käkade vi o nu har jag ungefär precis gjort manikyr på naglarna helt själv.. på ena handen iallafall.. den högra fick mammsen fixa. hehehe. Jag är inte så bra med vänsterhanden..
Alldeles nyss kom Denise hit o vi ska snart kila upp till Ken o några till, vilka det nu va, och spela speeeeel. Vanliga familjespel liksom! Värsta hur kul som helst!!
Så nu ska vi kila..
Ha en trevlig lördagkväll, så hörs vi!
Hejrå!


KUNG,KUNG,KUNG!

RUN TO THE GLOBE ERIK!
Han är tamefan bäst i världen!
Helt sjukt va bra han är, världens underbaraste röst. Nu har han hamnat på största favorit platsen i världen hos mig!
DET ÄR ERIK SOM ÄR KUNGEN! så är det bara..
kung,kung,kung,kung,kung!


kungen gästbloggar

Hej alla, kungen här igen!
Som ni kanske sett ska jag, mallän, denise och jullan ner på stan efter datakunskapen och köpa lite julklappar, eller jag ska köpa ett minneskort till mobilen och världens bästa julklapp till min bror. Han kommer bli suuuperglaad. Nästa helg ska jag färga Malins hår och hon ska skaffa en dejt åt mej i gengäld (Emma sa att det stavas så) så om någon är intresserad är det bara att höra av sej till mallään xD
Idag ska jag även göra omprov i datakunskap så jag kommer hem till köpingen runt 19.55 tror jag, jättemysigt. I helgen ska jag till hudik och köpa nya skor (vita nike) och kanske en partyblåsa till nyår! tur att mamma har pengar ^^

I know you love me, xoxo kungen!!!!

Julklappshandling.

Hej gobitar!

Nu sitter jag på datorkunskapen i skolan. Jobbar med excel, otroligt ruligt... Men vi slutar strax efter 1 iallafall, å det är ruligt på riktigt!
Då ska jag, Jullan, Denise o Bea ner på stan o handla julklappar. VIHU!
Vi hörs sen när jag kommer hem. DÅ BLIR DET FREDAGSMYYYS!
Hejdå!

mallanbrallan o jullanpullan, du är bäst bruden!

Hoppas det gick bra för dig Frida på halkkörningen idag föresten. På söndag får jag äntligen träffa dig igen!sjööman


It's a kind of magic.

Tjubidubidubidooo!

Började dagen med att missa bussen, yes! Men som den tur man har kom Farbod förbi busshållplatsen o skjutsade mig till skolan, han är världssnäll. Tack så hemskt mycket för det!
Väl i skolan hade jag det sista praktiska provet, nämnligen uppsättningen svinrygg. Jag tror att det gick bra, kändes bra iallafall. Sen hade vi lunch, bild o luciaträning resten av eftermiddagen. Föresten har Jullan fixat kläder som hon o jag ska ha på lucia på skolan den 11/12. Kommer självklart lägga upp bilder på de sen.

Efter plugget åkte jag, Bea o Denise hem till mig o åt mat. Sedan hängde vi på mamma o lillsyster ut till köpis o kollade lite. Igentligen skulle jag köpt hårfärg men jag väntar med det tills allt julklappsköpande är ur vägen. Håret ser ut som stryk nu, usch! avskyr det.. Men som sagt, det ska fixas snart.
Träffade Carro, Sofie o Jonte på köpis o snackade lite med de också, trevligt att se dom igen lär jag säga!
När vi kom hem igen bakade vi kladdkaka(heheh, det händer ganska ofta nu) o spelade kort. Och självklart vann jag hela tiden, precis alla spel!.. typ..hehe
Alldeles precis åkte lurvarna hem iallafall.
O attans, jag skulle ha pluggat idag vilket jag inte har gjort.. För jag är mycket hellre med snyggbea o snyggdenise! Så det blir till att plugga en massa i helgen, bestämmer jag här o nu.. I helgen ska jag skriva klart portfolion. punktslut!

Nu ska kila upp, duscha, krypa  ner i sängen o läsa i engelskaboken.
Imorgon är det skola o julklappshandling med Jullanpullan o Denisefis som står på schemat.

Hejrå! vi hörs

trötta hestar


so, so sorry!

Hej pullor!

Jag har varit så värst aktiv här idag, o det beror på att dagen varit fullspäckad.
Självklart väckte mamma mig till julkalendern även fast jag började 09.50. hehe, jag ska inte missa ett ända avsnitt har jag bestämt..
Efter det gjorde jag mig iordning och fick skjuts in till stan av mammsen. Där mötte jag Jullan o Bea för att vi sedan skulle hjälpas åt att hitta till brynäsvallen. Haha, lokalsinnet för oss alla ligger på noll så vi var tillochmed tvugna att fråga busschaffisen om hjälp att hitta. Klart som fan gick vi vilse på brynäs ändå, vi skulle till brynäsVALLEN och hamnade någonstans vid brynäsHALLEN. Så efter en stunds rundvandring och hjälp av andra Jullan hittade vi till slut. FJUH!.. Det allra fulaste med det hela var iallafall att Bea bor på Brynäs, haha!
Väl framme var det bara att knyta på sig grillorna och sticka ut på isen. Värsta ruulit!
Efter idrotten gick jag, Jullan o Bea till Beas lägenhet o åt fiskpinnar o mos. Och sen var det bara frisörlektion kvar där vi hade ytterligare ett praktiskt prov, det på permanentrullning. Det gick sådär med det..

Efter plugget åkte jag hem till farmor och farfar där lillsyster också va o åt middag. Kl 18.00 var det ridning för Moa så vi åkte upp till ponnyklubben med henne o kollade när hon red. O fysjutton va kallt det är ute ! Sen var det bara hem o stoppa in lillsyster i duschen, äta lite kvällsmat o krypa ner i sängen bredvid henne en stund tills hon somnade.
Nu sitter jag o väntar på att mammsen ska sluta jobbet o komma hem o sen ska jag krypa ner i sängen jag med.
Föresten som kom jag nyss på att jag har mycket mer än jag trodde att skriva om i portfolion. Det suger hårt ska jag säga.

Vi hörs, simma lugnt!


De tre vännerna och Denise.

Tjenare!

Idag hade vi två praktiska prov i frisör, volymföning och vågföning. Hoppas det gick bra.. kändes bra iallafall! Det är vad vi har gjort i plugget idag.. och gjort en foto makeup på varandra föresten. 
Slutade 16.25 då jag, Jullan, Denise och Bea gick till kafé Mocca på söder o fikade. Ett jätte mysigt ställe som jag verkligen rekomenderar!
Sen fortsatte vi eftermiddagen med att gå ner till torget där jag o Jullan sprang runt o letade tomtekläder medan Denise o Bea gick o shoppade lite till nyårsafton.
Åkte hem från stan strax efter sju och då ska jag säga att det var skönt att komma innanför dörren in i värmen. Det blev ju minusgrader o kallt på kvällskvisten. Burr! Men det passar alldeles utmärkt till första december.

Imorgon börjar jag 09.50 med idrott, skridskoråkning! VIHU! Sen är det frisör efter lunch och där är det ännu ett praktiskt prov, permanentrullning. Hoppas det kommer gå bra bara, att rulla är verkligen något jag kan få psyk på..heheh

Nu ska jag kila iväg o leta på grillorna o stoppa i mig någon kvällsmat.
Ha det bra så hörs vi! 
Tjarå!

Denise o Bea.            

Jag o Jullan. 


Första december.

Godmorgon alla morgonpigga!

Nu har jag sett det första avsnittet av julkalendern 2009. Klockan ringde kl 7 o jag kilade ner med lillsyster till soffan och åt tomtegröt som mamma gjort iordning. muums! Vääärsta julkänslan.
Julkalendern verkar bra iallafall, mycket bättre än förra årets. Och jag o mamma kom på ett nytt namn till lillsyster, Mega Molusk Moa. hahah ja dör..


De här julkalendrarna har visats så länge jag har funnits:

1993: Tomtemaskinen
1994: Håll huvet kallt
1995: Jul i Kapernaum
1996: Mysteriet på ­Greveholm
1997: Pelle Svanslös
1998: När karusellerna sover
1999: Julens hjältar
2000: Ronny & Julia
2001: Kaspar i Nudådalen
2002: Dieselråttor och ­sjömansmöss
2003: Håkan Bråkan
2004: Allrams höjdar­paket
2005: En decemberdröm
2006: Lassemajas ­ detektivbyrå
2007: En riktig jul
2008: Skägget i brevlådan
2009: Superhjältejul

Glöm inte att det bara är 23 dagar kvar till JULAFTON nu!


RSS 2.0